Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vařím čím dál zdravěji

26. 3. 2007
ObrazekPetře Černocké právě vychází nová autorská deska Souhvězdí Střelce, natočila ji se dvěma muzikanty z kapely Vlasty Redla. Čas na vaření si ovšem vždycky udělá. Vaří denně a zdravě, neboť manžel má hrůzu z toho, aby mu nenarostlo bříško. Jenže připravovat pokrmy zdravě není jednoduché. když do jídla přidáte špek a šlehačku, je to pokaždé lahůdka, ale udělat svíčkovou ze sójového mléka a j! eště aby to bylo dobré, to je oříšek - podotýká zpěvačka.

Moje nejoblíbenější jídlo ?

Bramboráky. Když jsem byla malá, maminka dělala těsto do velikého lavoru, protože jsem měla dva starší bratry a ty je také milovali. Smažila je na čtyřech pánvičkách.

Trapas v kuchyni ?

Dcera Bára mě přemluvila, abych udělala svíčkovou. Přišla dřív a zastihla mě ve chvíli, kdy jsem ze skříně vytáhla mixér, dala do něj ještě horkou zeleninu a stiskla tlačítko. Zelenina začala lítat po celé kuchyni, protože jsem nádobu od mixéru špatně utáhla. Nastalo boží dopuštění.

Držím někdy dietu ?

Spíš se průběžně hlídám, každý den hned ráno si stoupnu na váhu. Ta určí, zda bude na pořadu dne spíše oddělená strava, nebo zda budu moci hřešit. Když hřešit, tak hořkou čokoládou s mandlemi.

Jaké byly moje kulinářské začátky ?

Maminka bazírovala na tom, abych se naučila vařit českou klasiku : guláše, kotlety na houbách, vepřové v mrkvi. Když jsme se s prvním manželem rozváděli, mohl si ztěžovat na ledacos, ale na moje kulinářské umění ne.

Nejexotičtější jídlo ?

Kdysi v mexiku mě překvapily tortily s ostrou náplní s čili papričkami. Navštívila jsem i další země a za nejlepší kuchyni považuji thajskou.

Co bych nepozřela ?

Napadají mě červi nebo kobylky. Rozum sice říká : Proč ne ? ale žaludek odpovídá : Opovaž se a uvidíš ten fofr !

Jak často navštěvuji restaurace ?

Jen když je nějaká oslava. Ne víckrát než desetkrát do roka. Můj manžel totiž restauracím nevěří, tvrdí, že nesmaží na kvalitních olejích a že nejlepší kuchařka jsem já.

Nejsložitější jídlo ?

Určitě ta svíčková, kdybych jí dělala pořádně. Složitý je i boršč, ale u něj také většinou fixluji.

Vadí mi mytí nádobí ?

Vadilo mi, tak jsem si pořídila myčku. Ale teď se stále častěji přistihnu, že si těch pár hrnků a talířů raději opláchnu.
 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář