Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedm tajemství krásy zpěvačky Petry Černocké

26. 9. 2011

Černocká Petra
aktualizováno 26.09.2011, 12:08 | doma.cz/em

Petře Černocké už není dvacet, přesto vypadá naprosto pohádkově. Svěřila našemu magazínu svých sedm tajemství krásy: jednoduchých, a přesto rafinovaných!

Domnívám se, že pro všechno, čeho chce člověk dosáhnout, musí mít silnou motivaci. Platí to i o vzhledu. Já to mám jednoduché, chci vypadat dobře, protože mám povolání, u kterého je vzhled celkem důležitý. Tedy kdybych měla hlas jako Barbra Streisand nebo třeba jako Věrka Špinarová, tak bych si s tím hlavu moc nelámala. Zkušeností myslím mám už fůru, takže se zkusím podělit alespoň o to nejdůležitější.

Bod číslo 1: Spím osm hodin

Lidé, spěte! Nic to nestojí, je to příjemné a tělo regenerovat musí. Já spím osm hodin, klidně uteču i z příjemného večírku. Že to nejde, že máte moc práce a až do noci, a ráno pak musíte vstávat s dětmi? Já myslím, že nikdo nedělá celý den jen důležité a neodkladné věci. Dámy, slevte z nároků na svou dokonalou výkonnost, odměnou je odpočinutá a pěkná pleť. Drahé krémy pak nic nezachrání. Bez dostatečného spánku vám pak stejně začnou ujíždět nervy, a to vaši rodinu nepotěší.

 

Petra Černocká

Foto Jiří Janoušek (Foto: Oficiální zdroj)


Bod číslo 2: Čtu chytré knížky
 

Když nejste odpočinuté, tak se začnete odměňovat jídlem. Kupte si nějakou rozumnou knihu o výživě, mě zaujala knižka Hubnutí, bez blbnutí. Doporučila mi ji dietoložka, a ta tomu opravdu rozumí. Přestanete držet jednostranné a kruté diety a budete si přirozeně držet rozumnou váhu. Sledujte některé krásky ze šoubyznysu, jednou po úžasné dietě zhubnou, a za rok jsou tlustší než byly. To přece nechcete.

Bod číslo 3: Naučila jsem se vařit lehce a zdravě

Nemyslete si, že některá má štíhlou postavu zadarmo. Nevěřte to ani modelkám, i když to rády tvrdí. To vás jen chtějí naštvat. Těch, co mají štíhlost v genech, je málo. Možná že máte trochu sklon k tloustnutí po mamince, ale spíš se u vás doma stravujete tradiční českou kuchyní, a maminka nic neošidila a neštřila máslem a sádlem.Vy v tom pokračujete. Naučte se vařit lehce a zdravě.Poznejte zajímavá koření a nová jídla. Není to jednoduché, protože já jsem přesvědčená, že nositelem chuti je tuk. Když pod něco hodíte slaninku, je to určitě vynikající, případně když to zalejete smetanou, je to velká dobrota. Ale jde to i jinak.

 

Petra Černocká

Foto: Vojtěch Resler (Foto: Oficiální zdroj)


Bod číslo 4: Důležitá je levná a šikovná kadeřnice
 

Na špatnou náladu platí umytá a pěkně vyfénovaná hlava. Hned se citíte líp. Základ je ale šikovná a levná kadeřnice, která vás dobře ostříhá, a nestojí vás to majlant. Nabarvit hlavu si dokážete samy, jen musíte koupit dobrou, dražší barvu. Já to v létě na chalupě dělám taky tak. Proužky ale neumím, vy to třeba s kamarádkou zvládnete.

Bod číslo 5: Chodím na procházky

Pohodlnost je past. Jste po práci tak unavená, že už nemáte chuť jít se projít? Přemožte se, po dvaceti minutách se vrátíte domů podstatně čipernější. Jinak vás může čekat známé kolečko.Tloustnete, protože máte málo pohybu. Když máte velkou nadváhu, začnou vás zlobit kolena, a pak už nemůžete dělat dlouhé procházky, protože kolena bolí.

 

Petra Černocká

Foto: Vojtěch Resler (Foto: Oficiální zdroj)


Bod číslo 6: Piju vodu z kohoutku
 

Tělo je převážně složeno z vody, a proto ji velmi potřebuje. Že nemáte skoro nikdy žízeň? Já taky ne, ale kdykoli projdu kuchyní, natočím si trochu vody do sklenice a hned ji vypiju. Nepatříte snad k pijákům sladkých kalorických limonád?! Voda z kohoutku je v Česku kvalitní. Já si pro jistotu nechala udělat rozbor, dopadl na jedničku.

 

 

Bod číslo 7: Nechci vypadat jako tetka

Máte pocit, že už jste vychytaly, co vám sluší? No možná, ale raději se poraďte s kamarádkou, o které si myslíte, že se zajímavě a šik obléká. Když vám bude chtít sundat ty příjemné tuniky, které tak pěkně všechno schovají, tak to alespoň zkuste. Zvyknete si a nebudete vypadat jako tetka, Já se taky rozloučila se svými kalhotovými kostýmky. Už se mi nezdá, že mám divné nohy, dokonce teď nosím na stará kolena (doslovně) sukně, a klidně i nad ta kolena. Že má Kubelková krásnější a delší nohy? No a co, kvůli tomu nebudu chodit v nenápadných černých gatích. Ničeho se nebojte, chlapi si té změny stejně nevšimou a kamarádky vás pochválí.

 

Petra Černocká

(Foto: Korzo)

 

Jak to děláte, že vypadáte tak dobře?

 

Občas mi někdo řekne: Jak to děláte, že vypadáte tak dobře? Říkám si, ale, ale, tato otázka je už tak trochu klišé! Slýchám ji od novinářů často, a nikdy nevím, jestli jde jen o zdvořilost, nebo něco více. Nedopřávám si žádnou nadstandartní péči. Dokonce nechodím ani na kosmetiku, jen kadeřník je pro mě hodně důležitý.

 

Hezký účes je pro mě důležitější než značkové šatičky. Ty vlastně moc nekupuji, protože jsou v této zemi trapně předražené. Snažím se chodit denně pár kilometrů pěšky, nepřecpávám se a snažím se (vždycky to nejde) o pozitivní pohled na život. Jenže to taky asi zní jako oblíbená fráze. Přesto je to pravda.To, co žijeme, má hodně odstínů, bílý, šedý i černý. A my sami rozhodneme, kterému dáváme přednost.

 

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou a vnučkou Olivií Coco

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou a vnučkou Olivií Coco. (Foto: Korzo)

 

Roky letí, a když se dívám na film Dívka na koštěti ze sedmdesátých let, napadá mě, že jsem byla fakt moc hezká, a kdyby mi to tenkrát došlo, tak jsem si ušetřila i nějaký ten mindráček. Jenže mladé holky si prostě všechny myslí, že na nich něco není v pořádku. Že jsou tlusté, mají křivé nohy nebo ošklivý nos. Jsou to sice nesmysly, ale nikdo jim to nevymluví. Já jsem ale relativně spokojená i se současnou situací. Vypadám celkem pěkně, mám za sebou životní zkušenosti, které se snad zračí i ve tváři, která, pravda, už není dívčí, ale zázraky se přece nedějí.Touha vypadat pořád na dvacet je směšná a infantilní.

 

Petra Černocká

Petra s hlavní představitelkou filmu Saxana a lexikon kouzel. (Foto: Oficiální zdroj)


Tak, a teď už mě možná máte tak akorát dost. Já vám to věřím, to se mi to káže, když vypadám dobře. Vraťte se k bodu číslo 3. Žádná to nemá zadarmo. Tak se do toho pusťe taky.

 

Držím palce. Vaše Petra Černocká Kiss

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář