Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saxana Petru Černockou kouzlí s věkem

31. 5. 2011

Nesmrtelná filmová čarodějnice Saxana – Petra Černocká, nezapomněla ani po 40 letech kouzla. Po vyřčení zaklínadla Dexempošumpoplex, vyčarovala včera na filmovém festivalu ve Zlíně králíka. Především ale s dalšími tvůrci představila pokračování legendárního filmu Dívka na koštěti - Saxana a Lexikon kouzel.

saxana-petra-cernocka-kouzli-s-vekem.jpg

                                            Saxaně se podařilo pro děti vykouzlit králíka

Vykouzlený králík byl sice opravdu živý, ale jen půjčený. Černocká, režisér Václav Vorlíček, Jan Hrušínský a další herci přijeli dětem připomenout film Dívka na koštěti z roku 1972 a prozradit něco o jeho novém pokračování.

Novinka s názvem Saxana a Lexikon kouzel má mít premiéru letos v září. „Saxana je v něm manželkou Honzy Bláhy – Hrušínského. Je majitelkou salonu na hubnutí a nikdo nemá ponětí o její minulosti." I v soukromém životě by herečka mohla radit, jak si udržet štíhlou postavu, kterou se pyšní. "Zhubne u ní například Naďa Konvalinková," pokračuje režisér.

Mimo kamery se zatím manželům Bláhovým narodila dcera Saxanka. "Do příběhu přibyla i teta Irma, kterou hraje Jiřina Bohdalová a strýc Evžen Petr Nárožný,“ prozradil dále Vorlíček.

Velká část děje se odehrává v pohádkové říši se záhadnými bytostmi. „Je tam 60 cm vysoký trpaslík. Živého jsme nesehnali. Jirka Krytinář je už přerostlý. Musel být vytvořen, jako ostatní bytosti, animací ve 3D. Hudbu skládá Radim Hladík,“ poodhalil Vorlíček.

„Bylo to, i po tolika letech, jako kdybychom nastoupili do rozjetého vlaku. Jen zaklínadla byla tak složitá, že jsem se je opravdu dlouho učila zpaměti,“ konstatovala Petra. Natáčení si užívala i Saxánka – Helenka Nováčková (13). „Nejvíc se mi líbilo létání na koštěti a pád do studny. Byl to adrenalin,“ pochvalovala si.

petra-cernocka-na-filmovem-festivalu-ve-zline-31.5.2011.jpg

                 Petra Černocká 31.5.2011 na filmovém festivalu ve Zlíně

 

 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář