Jdi na obsah Jdi na menu
 


RVAČKA kvůli Saxaně

14. 12. 2007
Petra Černocká v roli Saxany
 

Petra Černocká v roli Saxany
 

 
Pátek 14.12.2007 

PRAHA - ­ Komedie Saxana ­ Veletrh strašidel, volné pokračování slavné Dívky na koštěti, má první oběť. S vyraženými zuby a pohnutou páteří si poležel v nemocnici na jednotce intenzivní péče Jaroslav Nietsch, výkonný ředitel společnosti Pragofilm, jež film produkovala. Zmlátil ho přítel Jana Nejedlého z České produkce, které právě Nietsch natáčení filmu Saxana vyfoukl.

Práva na volné pokračování úspěšné komedie Dívka na koštěti si dodnes nárokují společnosti Česká produkce a Pragofilm. Řešily je dokonce soudně. Jejich vzájemná nenávist vyvrcholila rvačkou v den, kdy byl důvod k oslavám ­ Jan Nejedlý z České produkce otvíral svůj filmový klub a Jaroslav Nietsch z Pragofilmu slavil se štábem v Mánesu dotočnou filmu Saxana - ­ Veletrh strašidel.

Do Mánesu se po slavnostním otevření svého filmového klubu přesunul i Jan Nejedlý s přáteli. A právě kvůli dodnes nedořešeným autorským právům se v Mánesu strhla rvačka mezi producenty.

Nejedlého přítel Svítek dokonce poranil páteř bývalému milenci spisovatelky Barbary Nesvadbové a vyrazil mu zuby. I když se nakonec ukázalo, že Jaroslav Nietsch už má umělý chrup, krve teklo v Mánesu opravdu hodně, jak Šípu prozradil zdroj z filmařských kruhů. Přestože rváče od sebe odtrhl další z producentů Pavel Nový, Nietsch si dokonce poležel na "jipce".

Děj filmu režiséra Václava Vorlíčka Saxana - ­ Veletrh strašidel se točí kolem Saxanky, filmové dcery filmových rodičů Petry Černocké a Jana Hrušínského, kterou hraje devítiletá Helenka Nováčková. Volné pokračování Dívky na koštěti by do kin mělo přijít v polovině března roku 2009.

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

saxana

(tatianka, 29. 11. 2009 18:15)

wu super film tie kraliky su zlate :)

Máte možnost právě dnes !

(Jarka, 29. 11. 2009 15:10)

Právě dnes TV Markíza v 16.45 hodin vysílá Dívku na koštěti.

dobreeeeeeee

(nikola, 29. 11. 2009 14:33)

gratulujem vam dobry film v tomno case by som si ho velmi rada pozrela tak dajte ho odznovu prosimmmm papa