Jdi na obsah Jdi na menu
 


Premiéra filmu Saxana posunuta o půl roku

9. 12. 2008
Saxanu bude opět hrát Petra Černocká.
 

Saxanu bude opět hrát Petra Černocká.
 

 

PRAHA - Očekávaná premiéra filmu Saxana - Veletrh strašidel, který je volným pokračováním populární Dívky na koštěti, se odkládá. Premiéra měla být 12. března příštího roku, ale všechno je jinak.

"Odvážím si tvrdit, že to neodpovídá skutečnosti a je to spíše zbožné přání než skutečný stav. Podle mého názoru je reálným termínem pro premiéru druhá polovina roku 2009 a optimální by byl předvánoční čas," řekl Šípu režisér Václav Vorlíček.

Podle jeho informací je základní filmová předloha dokončena a v současné době je v práci animátorů. "V podstatě jde o to, že se do natočeného filmu dosazují animace. Saxana kombinuje hrané scény s 3D animovanými postavičkami, což je dost náročná práce," vysvětlil Vorlíček.

A nač se můžeme těšít? "Na kouzla, čáry, zábavu a pohodu. Kdybych prozradila všechno, na co byste se těšili? Tak jen krátce. Já jako Saxana seniorka mám s manželem Honzou, Janem Hrušínským, dceru Saxanku, která se pomocí kouzel dostane do kouzelnické říše. A tam se budou dít věci," tajemně dodala dívka na koštěti a Saxana seniorka Petra Černocká.

 

Postavičky, kvůli kterým se natáčení zdržuje.

 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

stela

(stelinatko, 5. 3. 2011 9:57)

ta pohatka se mi moc libi je bomba

Dívka na koštěti

(Michal, 27. 12. 2010 13:52)

Ahoj Jarko,
máš moc bezva webovou stránku,díky za ní a především díky za tento článek,bez něho bych se možná ani nedozvěděl že bude pokračování Dívky na koštěti.Dívka na koštěti je jeden z mých nejoblíbenějších filmů a už se moc těším na 2.pokračování,ale přece jenom mě trochu mrzí,že se ten druhý díl nezačal natáčet už dříve třeba pár roků po vzniku prvního dílu:(,podle mě by to na sebe lépe navazovalo a ty herci by byli přibližně stejně mladí.Dnes už je to přece jenom dlouhá doba od vzniku 1.dílu a ty herci už dnes ypadají úplně jinak než v tom 1.díle a už to prostě podle mě nebude úplně ono tak jako kdyby se to natočilo pár roků za sebou.Ale i tak už se na 2.díl hrozně moc těším a doufám že se bude líbit tak jako ten 1.díl.
A všem hercům z Dívky na koštěti přeji hodně štěstí a úspěchů v osobním i pracovním životě a to především čarodějce Saxáně-Petře Černocké a vzpomínám na jejich mladá léta z roku 1971.Snad si tohle třeba někdy Petra Černocká přečte a taky mi sem něco napíše, i když je to málo pravděpodobné,tak já budu doufat.
:)
Ještě bych se chtěl zeptat nepotkala jsi se někdy s Petrou Černockou když byla věkově jako Saxána? A tu fotku s pudlíkem jsi asi nefotila ty co?