Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poznáte tuto slečnu? Její nejslavnější role je jejím prokletím a pouhé tři dny po porodu jí zemřel prvorozený syn

15. 12. 2011

Poznáte, kdo se skrývá za touto sympatickou tváří?

Poznáte, kdo se skrývá za touto sympatickou tváří?

Foto: Archiv Petry Černocké

 

15. prosince 2011 

Tato zpěvačka je známá svým smyslem pro humor a věčně usměvavou tváří. Jenže její život nebyl jen procházka růžovou zahradou. Když jí bylo pouhých 21 let, prožila si tragédii, která by hluboce zasáhla každou ženu.

Protože byla Petra Černocká (62) odmalička velmi muzikální, nastoupila na konzervatoř, kde vystudovala operní zpěv a hru na klavír. Po absolutoriu začala nejdříve účinkovat v divadle Semafor, později navázala spolupráci se skupinou Kardinálové. Její kariéra začala nabírat na obrátkách. Natočila několik úspěšných desek a v roce 1971 vyhrála konkurz na hlavní roli ve filmu Dívka na koštěti. Ten se stal zároveň jejím prokletím, protože slávu Saxany už jako zpěvačka nepřekonala. „Lidé, co si nepamatují, že jsem vyprodávala sály, mě mají spojenou pouze se Saxanou. Proto ji nemám ráda,“ přiznala se Petra v pořadu Třináctá komnata.

V 21 letech se vdala za Jana Vaculíka, se kterým čekala dítě. Tehdy se stalo něco, co zpěvačka dlouhá léta nemohla překonat. Po předčasném a komplikovaném porodu se jí narodil syn. Narodil se ale přidušený a po třech dnech zemřel. „Moje tělo nespolupracovalo. Bylo to hrozné. Nakonec se to dítě narodilo, byl to kluk, to jsem ještě zahlédla. To dítě jen tak slabounce zaplakalo a já jsem si myslela, že je všechno fajn,“ přiznala se Petra. Pak ale přišel šok. „Pak mi přišli říct, že to nebylo fajn, že se to dítě narodilo přidušené plodovou vodou a že nepřežilo.“

Druhé dítě, dcera Bára Vaculíková, se narodila až po devíti letech od tragické události. Manželství s Janem Vaculíkem se po dvanácti letech rozpadlo. Dnes žije Petra ve spokojeném svazku se svým druhým mužem Jiřím Pracným. 

Lucie Sieglová, Super.cz

 

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář