Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Souhvězdí střelce

11. 3. 2007
PETRA ČERNOCKÁ : SOUHVĚZDÍ STŘELCE

7.3. 2007

Stálice české hudební scény v nejlepším věku dnes zpravidla nabízejí k poslechu alba starých hitů. Výjimkou je nové CD Petry Černocké nazvané Souhvězdí střelce. Patnáct písniček, z nichž velkou většinu (12) otextovala a zhudebnila zpěvačka sama, aranžovali a nahráli muzikanti ze skupiny Vlasty Redla Michal Vašíček a Karel Macálka. Album Petry Černocké tak vyznívá trochu folkově. Skutečnou lahůdku CD „odjinud“ představuje Skotská lidová s dojemným textem (rovněž z dílny zpěvačky).

Vlastní tvorbou písní se Petra Černocká jednak odjakživa vyznačuje (její nejznámější písnička se jmenuje Koukej, se mnou si píseň broukej), a v současné době tak na rozdíl od ostatních zpěvaček své generace překonává repertoárovou krizi. Písničkám totiž chybí dobří autoři. Půvabný a lákavý obal cédéčka Souhvězdí střelce navrhl Marek Brodský.

Právě album Souhvězdí střelce patří k tomu krásnému, co budete zjara opravdu rádi poslouchat, a pokud si snad na ně připadáte příliš mladí, máte tip na dárek pro své blízké.

Anna Vejvodová

kultura
 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář