Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Jsem průměrná rozmazlená zpěvačka

13. 10. 2008

Obrazek

Zpěvačka a herečka Petra Černocká je nyní také moderátorkou pořadu České televize Psí život.

Povídali jsme si nejen o této novince, ale samozřejmě došlo i na další témata. A začali jsme její životní rolí ve filmu Dívka na koštěti.

 

* Jak se stavíte k pořekadlu: "Zahrát si Saxanu a zemřít"?

 

(směje se) Cosi podobného jsem dokonce vyslovila já sama v době, kdy jsem ještě nevěděla o možnosti vzniku jejího pokračování. Teď už to samozřejmě neplatí. V tomto směru budu muset být už velmi ostražitá, protože pokud v druhé části hraju Saxanu - matku, trochu dotírá i možnost, třebaže je trochu absurdní, že si jednou střihnu i Saxanu - babičku. Nebyl by to na druhou stranu zase tak zvláštní počin. Třetího dílu se přece dočkalo mnoho filmů. A co víc! Statistiky praví, že třetí pokračování bývá překvapivě vydařenější než to druhé. Rozhodně by to byl dobrý důvod se pro jistotu udržovat v kondici.

 

* Jak se vám podruhé vstupovalo do téže řeky?

 

O mě ani tak nejde. Když mi ale někdo položí otázku a ptá se na Saxanu - Veletrh strašidel, je znát, že by si dokonce tu "stejnou řeku" přál. Tvůrci však byli, myslím, velmi moudří a rozhodli se nový příběh zásadně inovovat, ne ho jen posunout časově v ději. Film je vytvořen s pomocí 3D animace, tedy zjednodušeně: Kromě herců diváci spatří ještě hodně animovaných strašidel a různých roztomilých potvůrek, které zasáhnou do děje.

 

* Na televizních obrazovkách jste nyní k vidění coby moderátorka pořadu Psí život. Nebudete tím konkurovat Martě Kubišové a Chcete mě?

 

Neřekla bych. A pokud mám informace, ani Marta Kubišová tenhle pořad nevnímá jako nějakého vetřelce do její oblasti působení. Lidí s dobrým srdcem ochotných pomáhat pejskům v nouzi je hodně a Psí život se vlastně zabývá vždy jen jedním konkrétním pejskem, který ztratil domov.

 

* Jaký zajímavý psí osud vás zatím nejvíce zasáhl?

 

Jeden hodně netypický, kdy majitelky pejska, dvě nesmírně sympatické mladé ženy, byly z toho, že se musejí se svojí fenkou rozloučit, absolutně zdrcené. ,,Holky" brečely a i já měla problém udržet glanc, ale doma jsem na to pořád myslela. Když jsme k nim přijeli podruhé a chtěli psa defi nitivně odvézt, stalo se to, co jsem podvědomě už nějak tušila. Oznámily nám, že si život bez pejska nedovedou představit, a tak vymyslely ještě další variantu, jak se o něj budou moci přece jen postarat.

 

* Pamatujete si na svého prvního čtyřnohého kamaráda?

 

Samozřejmě. Byl to totiž můj vymodlený a tvrdě vybojovaný pes, protože rodiče s jeho pořízením zásadně nesouhlasili. Jednalo se o pudlíka a koupila jsem si ho sama za svoji první životní výplatu.

 

* Panují u vás v domácnosti se zvířaty rovné vztahy?

 

Když milujete zvířata a máte jich doma víc, tak se s každým novým přírůstkem vaše dominantní pozice v domácnosti poněkud zakymácí. U nás se třeba nesnídá dřív, než nakrmíme psa a kočky. Dobrovolně a rádi se také vzdáváme akcí, které by mohly naše miláčky vykolejit. Nejhorší je to ale s dovolenými. Letos jsme už nejeli nikam, ale vůbec nám to nevadilo.

 

* Zpět k vašemu pořadu. Co znesnadňuje váš život při práci moderátorky?

 

Vstávání. Někdy připadne i na půl šestou, protože za některým pejskem se jede třeba až do Karviné. Pro průměrně rozmazlenou zpěvačku je to dost tvrdá škola. Mým nepřítelem jsou také vítr a déšť, kterým, jak známo, "neporučíš", ale točit se prostě musí za každého počasí... To už pak nemá ani cenu se před záběrem česat. Ovšem výhoda je například v tom, že jsem si konečně pořídila pár pohodlných oblečků a bot, tedy žádná elegance, ve kterých se dá celý natáčecí plán absolvovat celkem v pohodlí.

 

* Jak se psy při natáčení vlastně komunikujete? Je složité se s nimi dohodnout?

 

Všichni jsou velice hodní, bez výjimky. Asi cítí, že je situace vážná a že se právě teď rozhoduje o jejich dalším životě...

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář