Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká slavila 60 ! Se Saxanou asi i umřu

26. 11. 2009

VIP



Petra Černocká oslavila narozeniny s dcerou Bárou a manželem Jiřím PracnýmKiss



Saxana Petra Černocká Kissoslavila v úterý neuvěřitelné šedesáté narozeniny.Kiss Protože filmovou čarodějku zaskočila náhlá hlasová indispozice, smrskly se oslavy na rodinnou večeři ve vegetariánské restauraci.

 

„Slibuju, že to ještě doženu,“ svěřila se zpěvačka Blesku. Na Dívku na koštěti nedá dodnes dopustit. „S ní jsem začala a asi s ní i umřu,“ řekla Petra.

Na populární Saxanu Petra Černocká nikdy nezanevřela. „Četla jsem o sobě, že prý tu filmovou postavu nemám ráda, ale není to úplně pravda. Vždyť mě proslavila,“ přiznala Petra Černocká Blesku. „Natočila jsem Dívku na koštěti v roce 1971. Tehdy jsem začínala zpívat s kapelou a popularita mi pomohla. Vždycky jsem ale byla zpěvačka, o další role jsem neusilovala, na žádné konkurzy jsem nechodila,“ dodala Petra. Přesto si ji vybrali slovenští tvůrci pro trilogii Nepokojná láska a film Otec.

Slavná pohádka Dívka na koštěti režiséra Václava Vorlíčka od roku 1989 běží nejméně jednou za rok. „Saxanu mi už nikdo neodpáře,“ tvrdí zpěvačka. Pohádka je stará téměř čtyřicet let, ale já jsem Saxana hlavně posledních dvacet. Po revoluci totiž pohádku začaly televize vysílat mnohem častěji.
Podle ní samotné se ale celý život držela svého kopyta, a tím je zpěv. „Musela jsem živit kapelu, na nějaké filmové role ani nebyl čas,“ upřesňuje Petra.

Saxana ale pomohla nedávno Petřinu druhému manželovi Jiřímu Pracnému. Sháněl pro ženu postavičku Alfa z amerického rodinného seriálu. Sehnal ji až v Německu, kde mu ji jen pro Saxanu věnoval z vlastní sbírky až jeden majitel hračkářství.

Muži Petřina života

1. manžel Jan Vaculík
Žili spolu 13 let a zpívali se skupinou Kardinálové. S manželem má dceru Báru (30).

Přítel Zdenek Merta
Petra se dodnes netají tím, že Zdenek hodně ovlivnil její pěveckou kariéru. Pak jí ale utekl za Zorou Jandovou

Přítel Vadim Petrov
Vadima Petrova, exmanžela Zlaty Adamovské, potkala Černocká díky muzice. Žili spolu 7 let a Petrov se stal druhým otcem dcery Báry.

2. manžel Jiří Pracný
Druhý a současný manžel, s nímž Petra nejen žije, ale taky koncertuje. Pracný například doprovází zpěvačku na kytaru při jejím hitu Náklaďák.

Obrazek

Jeden z mnoha dárků Petry Černocké - socha anděla z pískovce

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář