Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká o dceři: Je odvážná a nemaluje se

13. 5. 2012

Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou a vnučkou Olivií Coco
aktualizováno 13.05.2012, 00:00 | doma.cz/em

Druhou květnovou neděli si připomínáme Den matek. Nezapomeňte dát mamince kytičku. Jistě ji dostane i maminka Petra Černocká - od dcery Báry.Kiss

Petra Černocká dostávala dřív na Den matek od dcery Báry obrázky. Dnes spolu půjdou na slavnostní oběd. Bára je už dospělá, narodila se jí rovněž dcera. Poprosili jsme slavnou "Saxanu" aby pro náš magazín zavzpomínala na to, jak šel čas - s dcerou Bárou.

 

 Maminka Petra Černocká vzpomíná:

 

Závidím dnešním matkám, jaké si mohou zjistit informace ohledně výchovy dětí. Vycházejí různé publikace psané odborníky, najdou se i užitečné rady na internetu, zatímco já se musela spokjojit s radami maminky a tetiček.

 

Petra Černocká s dcerou a vnučkou
Petra s dcerou a vnučkou. (Foto: Oficiální zdroj)

 

V době mezi druhým a třetím rokem, kdy se moje Barunka proměnila v panovačného tyrana, a když nebylo po jejím, mívala záchvaty vzteku, prostě dostala často na zadek. Dnes už se ví, že toto chování je přirozené a odpovídající vývoji dítěte v tomto věku. Dceři jsem se za své impulzivní reakce již omluvila.

 

Chytrá po tatínkovi!

 

Veškeré výčitky svědomí za to, že jsem často jednala zkratkovitě a možná ne vždy byla tou nejlepší matkou, si omlouvám tím, že jsem se snažila ji vychovávat, jak nejlépe jsem uměla. Musím říct, že mi hodně pomáhalo to, že moje dcera byla výborná školačka, měla vždy dobré vysvědčení a vůbec si nevzpomínám, že bych se s ní někdy doma učila.

 

Petra Černocká s dcerou a vnučkou
Petra s dcerou a vnučkou. (Foto: Oficiální zdroj)

 

Zvládala to sama, což je nepřímá zásluha jejího tatínka, který jí předal výborné geny. Začala jsem s ním chodit, když ještě studoval na vysoké škole, a dodnes si pamatuji, že se na zkoušky učil maximálně pár dní předem, zatímco jiní se ke zkoušce potřebovali učit několik týdnů. Bára byla navíc půvabné a komunikativní děvčátko, které si lehce zajistilo sympatie okolí.

 

Doufala jsem, že nebude zpívat. Ale zpívá

 

Po mně asi získala i smysl pro humor a pochopitelně i muzikálnost. Chodila do hudebky na klavír a zpívala jako andílek. Přesto jsem doufala, že když se tak snadno učí a úspěšně absolvovala i vysokou školu, že se vyhne nejistému údělu zpěvačky a bude se věnovat nějakému "serioznímu" povolání.

 

Nestalo se. Zpívá v Yellow sisters, přihlásila se i do televizní soutěže o nejkrásnější hlas. Musím říct, že jsem jí to nikdy nerozmlouvala, a když ze soutěže vypadla, opravdu mě potěšila, že svoji účast v soutěži roztomile zúročila se svou kamarádkou Lenkou na internetu dvěma moc veselými klipy, které mají opravdovou razanci.

 

Petra Černocká
A to už je babička! Věřili byste tomu? (Foto: Oficiální zdroj)

 

Já sama jsem za celou svou pěveckou kariéru nenašla odvahu vytvořit něco jiného, než co by mohlo rezonovat se vkusem "mého" publika. Tu svobodu, se kterou se věnuje svojí muzice, jí opravdu závidím. Stejně jako jí závidím, že jí nepřipadá důležité, jestli je namalovaná a, jak se dnes říká, pečlivě vystajlovaná.

 

Dnešní holky jsou svobodnější

 

Ach jo, já se jestě donedávna neodvážila ani vynést odpadky bez toho, abych se alespoň trochu nenamalovala. Dnešní holky jsou už jiné, svobodné, a daleko suverénnější než byly ty z mé generace. Moc jim to přeju. I na mateřství se dnes společnost dívá s odpovídajícím respektem, a Bářina malinká dcera má před sebou určitě ještě zářnější zítřky.

 

Černocká Petra
(Foto: Korzo)

 

Mně už nezbyde než se od nich obou učit. Dcera má se mnou díkybohu zatím svatou trpělivost. Je to už dávno, co mi na Den matek nosila ze školy hezké obrázky. Teď už si můžeme spolu alespoň dojít na nějaký dobrý oběd. Coby matky už jsme si fifty, fifty.

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář