Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká dokončovala v létě postsynchrony k Saxaně

19. 8. 2010

Kytlice - Premiéru volného pokračování slavné komedie Dívka na koštěti chtěli filmaři v čele s režisérem Václavem Vorlíčkem stihnout ještě letos.

 

 

Petra Černocká

Petra Černocká Kiss
 

Zpěvačka a herečka Petra Černocká   tráví léto na chalupě v Kytlici na Děčínsku. Místní povodně ji zasáhly jen okrajově. "Máme zaplavený sklep. Ale jen ten zadní, co je vykopaný ve skále. Tam chodit nemusím," řekla dnes ČTK Petra Černocká. Velká voda vyplavila v obci několik jejích přátel, ale její chalupě, která stojí ve svahu, povodeň neublížila.

Část léta Petra Černocká trávila ve studiu. Dokončovala postsynchrony k filmu Saxana. Premiéru volného pokračování slavné komedie Dívka na koštěti chtěli filmaři v čele s režisérem Václavem Vorlíčkem stihnout ještě letos. "Já myslím, že do kina přijde až na začátku nového roku," řekla představitelka tehdejší studentky a v novém filmu matky, čarodějnice Saxany. V takovém případě by se film dostal do kin 40 let po dokončení původního.

"Jiná je hlavně technologie. Z poloviny se film opět odehrává v podzemí, které vzniká pomocí 3D animace," popsala Petra Černocká nové postupy. "Mým partnerem při natáčení byl třeba i trpaslík, jehož jsem si musela představovat," dodala. Natáčelo se už před dvěma lety, od té doby pracovali filmaři na animacích. "Chvílemi se i váhalo, jestli film dokončit, nebo ne. Technologie 3D je totiž hrozně drahá," řekla Petra Černocká.
Jinak se ale podle ní natáčení moc nezměnilo. "Byl tam stejný režisér Václav Vorlíček a mým hereckým parťákem byl stejný Honza Hrušínský," podotkla. Přibylo ale několik nových postav.

V Dívce na koštěti se hlavní hrdinka dostane z čarodějnického světa do lidského a snaží se dostat nazpět. V pokračování režisér Vorlíček postupoval opačně. Dcera Saxany, desetiletá dívenka Saxanka, se pomocí kouzelné knihy dostane do světa, odkud pochází její matka-čarodějnice, která si musí vzpomenout na kouzla, aby dceru dostala zpět do lidské říše a ochránila ji před nebezpečím.

Vedle Petry Černocké a Jana Hrušínského diváci uvidí Petra Nárožného, Jiřinu Bohdalovou, Naďu Konvalinkovou, Jiřího Lábuse, Jana Krause, Ivanu Chýlkovou nebo Josefa Somra. "Původních herců z prvního filmu už moc nezbylo," povzdechla si Petra Černocká.

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář