Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká a pořad Psí život

8. 8. 2008
Psí život je hlavně o lidech

Obrazek
Na obrazovky České televize se v září vrátí pořad Psí život. Dojemné příběhy pejsků, kteří musejí z různých důvodů opustit své majitele, zaujaly už mnoho diváků. Tvůrci pořadu hledají pro psy nové páníčky a pomáhat čtyřnohým miláčkům bude i nová moderátorka, zpěvačka Petra Černocká, známá svou láskou ke zvířatům.

Původní projekt švédské televize STRIX je zaměřen na pejsky a jejich dvounohé přátele. Až dosud tuto psí show mohli kromě ČR vidět diváci ve Švédsku, Finsku a Španělsku. U nás se Psí život setkal s takovou diváckou oblibou, že se připravuje už jeho druhá řada. Na obrazovkách České televize ji bude od září uvádět zpěvačka, a milovnice zvířat, Petra Černocká.


Psí život je dojemný televizní pořad věnovaný pejskům, kteří potřebují najít nový domov. Ale je i o lidech kolem nich, o vzájemných vztazích mezi člověkem a čtyřnohým kamarádem. Pes je přítel člověka, ovšem když zasáhne osud a my se musíme čtyřnohého miláčka zbavit, najednou nemáme mnoho řešení, jak to udělat, abychom mu příliš neublížili. V těchto chvílích přichází na řadu pořad Psí život, který hledá nové majitele. Téma je to zajímavé pro všechny, kteří mají rádi zvířata. Pomáhat druhým je záslužná věc, a my ji můžeme na obrazovkách České televize sledovat téměř v přímém přenosu celých třicet minut každou neděli v podvečer.


V době, kdy jsme navštívili výrobní štáb, probíhaly právě kamerové zkoušky na nové moderátory. Psím životem nás bude provázet, jak jste už četli v úvodu, Petra Černocká. Je to dobrá volba, pochvalují si tvůrci pořadu. Petru velmi zaujal projekt a smysl pořadu Psí život a při natáčení je to znát. Stala se vlastně takovým průvodcem pejska po novém prostředí, což je velmi důležitá role a našim hafanům pomáhá překonávat jejich počáteční nedůvěru, a mnohdy i strach. Vlastně máme všichni podobný motiv, proč se na pořadu podílíme, říká dramaturgyně Psího života Kateřina Bidlová a dodává. „Mě doslova nadchlo, že vznikl tento nápad pomáhat pejskům a že jeho cílem je najít jim nový domov. Uvědomujeme si všichni, kteří se podílíme na tvorbě Psího života, že se člověk skutečně někdy dostane do takových problémů, že musí dát svého čtyřnohého kamaráda pryč. A proto jsme tady a to mě na tom baví. Hledáme hodné lidi a jsme v přímém kontaktu s novými páníčky, a můžeme tak alespoň trochu zasáhnout do toho, aby psí život už nebyl tak smutný. Pes má prý v životě jediný cíl. Darovat své srdce. Jaký cíl máme my, lidé?

Všichni máme šanci pomoci dobré a prospěšné věci. Pořad Psí život přináší dojemný příběh přátel, které život rozdělil. Zároveň je to ale i příběh o tom, že i to nejsmutnější rozloučení může být pro všechny novým šťastným začátkem. A o to jde.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář