Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká (59) : S věkem se poperu sama

21. 1. 2009
 
 
Petra Černocká
 
Petra Černocká
 
Zdravá strava, střídmost, úsměv na rtech, kolo nebo procházky. To je osvědčený recept Petry Černocké na to, jak si zachovat slušný vzhled. Na kosmetice byla pouze dvakrát v životě a o plastické chirurgii se prý baví jen s kamarádkami u kafe. Rozhodla se totiž, že se s přibývajícími léty vyrovná sama. A zatím se jí to daří.

Vypadáte skvěle, jak o sebe pečujete?
Děkuji za poklonu. Když mám čas, tak pečuji. Nedávno jsem byla už podruhé v životě na kosmetice. Ta paní, co se mi tam věnovala, nevěřila, že na podobnou proceduru nechodím pravidelně. Z toho usuzuji, že mám asi dobré geny. Můj recept na slušný vzhled spočívá v tom, že se snažím jíst zdravě, střídmě a hodně chodím pěšky. Auto po Praze už prakticky nepoužívám, takže se může dcera těšit, že jí ho brzy předám ve velmi zachovalém stavu.

Svěřila byste se někdy do péče plastického chirurga?
Zatím o něčem takovém vůbec neuvažuji. Tedy abych byla přesná, je to téma, které velmi často probíráme s kamarádkami. Kdo by nechtěl vypadat o deset let mladší? Takže vidíte, že se nikomu moc nedivím, když na nějaký takový zákrok jde. Já se ale rozhodla, že se s přibývajícími léty vyrovnám sama. Pozorně sleduji dámy, které se odhodlaly jít na lifting, a některé z nich moc přirozeně nevypadají.

Jste sportovně založená, nebo spíš lenoch?
Dovedu se donutit ke cvičení, ale v tělocvičnách mě to moc nebaví. Těším se vždycky na léto, kdy se člověk může pohybovat v přírodě a třeba se pořádně projet na kole.

 

Bez kytary se Petra rozhodně neobejde.

 

Do jaké míry se necháváte ovlivnit módními trendy?
To víte, že to sleduji, ale někdy mi módní návrháři lezou na nervy, protože třeba móda bokovek, která se pořád drží, je nesmyslná. Kalhoty vám padají, táhne vám na záda a příliš upnuté džíny vás tísní. Stejně jsem si je pochopitelně pořídila.

Dohlížíte i na výběr garderoby pro svého manžela?
To víte, že ano. Můj muž se o módu vůbec nezajímá. Je to takový poněkud staromódní chlap, který si vezme to, v čem se cítí pohodlně a nové módní trendy s ním nehnou. Občas ho pod nějakou záminkou vylákám do obchodního domu, nacpu ho do kabinky a snáším mu tam všechno, co se mi líbí. Nepustím ho ven, dokud si nevyzkouší nové džíny, pár triček a košilí. Kabáty a bundy si kupodivu umí vybrat sám.

Co je pro vás nejideálnější relax?
Když si mohu v pyžamu do oběda číst a koukat na televizi. Pak si uvařím něco dobrého a teprve se začínám zajímat o svět kolem.

Prozraďte, čemu se právě věnujete, co vás v nejbližší době v umělecké práci čeká?
S mým manželem, kytaristou, teď častěji vystupujeme třeba na Slovensku. V květnu mám jet zpívat do Brazílie. Na konci roku jsem skončila s televizním pořadem Psí život, tak se snažím s pomocí mého producenta najít nějakou další příležitost, jako moderátorka. To mě totiž hodně baví.

Čím se v životě řídíte? Bez čeho byste se rozhodně neobešla?
Více méně spoléhám na svůj instinkt. Když mě něco baví, tak se tomu věnuji na sto procent. Nic lepšího stejně v životě nemůžete dělat. Nemohla bych se obejít bez svých nejbližších miláčků, a do toho samozřejmě počítám i svého pejska a kočky.

 

K rodinným miláčkům Petry a Jirky patří i jezevčice Wajda, kocour Kocur a kočičí dámy Teta a Černá.

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář