Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká : Občas přestřelím

1. 7. 2007
Občas přestřelím

Občas přestřelím

 

PETRA ČERNOCKÁ (58) se léta živí jako zpěvačka. Přesto jí už nikdo neodpáře nálepku "čarodějnice Saxana". Zvlášť když věří na tajemné síly a vypadá pořád stejně.



Nestárne prý proto, že žije spokojeně, ráda lenoší a práce si nabírá jen tak lehce, s rozumem, aby měla na složenky, chleba a hadříky. Kromě jezevčíka a černé kočky jí dělá společnost manžel, muzikant Jirka Pracný (54), s nímž jezdí po vlastech českých s vlastním programem.

Nedávno ji překvapil dárkem - sponzoroval výrobu jejího autorského cédéčka Souhvězdí střelce. "Což je i moje znamení. Střelec bývá vtipný a společenský, ale občas přestřelí. Já mívám problém s prostořekostí - aniž chci, někoho urazím.

Stejně je na tom dcera Bára (27), takže po sobě někdy pěkně střílíme. Ovšem moc se milujeme, navíc také zpívá (v kapele Yellow Sisters). Má výhrady k ,echt country, ale rády spolu u piana vymýšlíme texty. Teď se vrátila z Gambie, kde se učila africké tance. Rozhodně není typ nenáročné slepičky pro manželství, takže babičkou asi dlouho nebudu," směje se Petra.

Sama je feministka a fandí samostatným ženám. S chlapy si vždycky uměla poradit a i po rozchodu s nimi vycházela báječně. "Jako holka jsem s kluky koketovala a dost je střídala. Dnes už to neumím, dokonce ani nepoznám, když někdo flirtuje se mnou," tvrdí. Její partneři prý neměli nic společného, což je důkaz kreativity.

Vztah se Zdeňkem Mertou bylo velké, lehce nelegální vzplanutí. První manžel Vaculík byl akční intelektuál, hloubavec a čtivec. Pracného nevytáhnu do divadla nebo do kina (tam chodím s kamarády), zato má pár důležitějších vlastností: věrně mě miluje, je ochotný říkat, že mi to sluší, rád vaří, kutí a stará se o naše zvířata. Zkrátka hodný a spolehlivý. A to už je v mém věku hlavní."
 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář