Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: S kým by šla na kafe?

23. 5. 2015

Petra Černocká: s kým by šla na kafe?

Petra Černocká: s kým by šla na kafe?

Sympatická zpěvačka je zjevně soutěživý typ, proto ji tuto sobotu 23.5.2015 můžete vidět v televizní šou Máme rádi Česko ve 20.15 na FTV Prima.

Petra vtipně podotýká, že každá soutěž je postavená na emocích a dovednostech, takže ona dodá to první.

V jaké disciplíně se cítíte být nejsilnější?

Já si myslím, že dokážu v každém oboru snad jen zklamat. Každý člověk má pocit, že má všeobecná vzdělání, ale když pak dojde na detaily, zjistí, že prostě neví nic. Nejhorší je, že diváci, kteří sedí u televize - když náhodou vědí správnou otázku, hned mají dotyčného umělce za blbce. Ale já s tím počítám.

Čeho se naopak obáváte?

Dějepis bude problém. Sice některé dějiny a naše etapy znám celkem dopodrobna, ale zase o to víc bloudím v těch souvislostech. Vůbec nejhorší ale asi bude zeměpis. Já sice jezdím celý život sem tam celou republikou a tak dokonale jsem tím nedotčená, že až v Chebu zjistím, že jsem asi v Chebu.

Kam se ráda vracíte?

Když někam cestuji kvůli vystoupením, většinou se dopředu podívám, jestli v okolí není něco hezkého. Bohužel se mi už dlouhou dobu nepodařilo jet směrem Kuks. To je pro mě takový barokní klenot. Já to tam tak miluji, když jen trochu můžu, tak si to tam projedu. Dokonce si nejsem jistá, jestli jsem u toho Šporka nepracovala v minulosti jako komorná, protože mě to sem stále táhne.

Našli bychom také vaše oblíbené jídlo?

Oblíbená jídla jsou všechno, co nesmím – zmrzlina, čokoláda, šlehačka. Už jsem to raději omezila potraviny, které mi nechutnají, tedy celozrnný chléb, zelenina, vajíčka na tvrdo, šunka. Vlastně to už z duše nenávidím, ale pořád je u mě najdete v lednici. Když už se ale v létě někdy rozvášním, protože vím, že mě kamera dlouho nespatří, dopřávám si hutné omáčky, jako jsou koprovka, svíčková. Sama je ale nevařím. Já si nejraději vařím v jednom hrnci rýži a na pánvi si k tomu dělám různé zeleninové pokrmy bez masa nebo se sojovým masem. Je to velmi rychlé. Dobroty většinou trvají dlouhou chvíli.

A se kterou českou osobností byste se chtěla potkat?

Nedávno jsem seděla v hospodě s Jaroslavem Duškem, což pro mě bylo velmi oživující. To je jednoznačná osobnost z těch současných. Z dějinných postav bych ráda zašla na kafe s Keplerem, protože jsem tak trochu i na ty esoterické věci.


Připravila: Marcela
Foto: FTV Prima
21. 5. 2015

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář