Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká - Stejně budu požárníkem !

6. 1. 2009
ObrazekHořeli jste už na Vánoce? Že je to divná otázka? Manžel Petry Černocké  „chytnul“ od vánočního stromečku. V době, kdy si on hasil svojí tvář a vlasy, Petra „umlátila“ kabátem stromeček.

Hořící stromečky jsou bezpochyby zajímavým neplánovaným zpestřením vánočních svátků. Pokud  Vás už nebaví „nezáživné“ dušení se kostí z kapra a toužíte po větším vánočním „thrilleru“, zkuste si vystrojit pravé rustikální Vánoce jako česká zpěvačka a herečka Petra Černocká. Ale ješte předtím si zopakujte číslo nouzové linky.

Za všechno může zpěvaččina 29-letá dcera Barbora. „Minulý rok na Vánoce měla skromnou prosbu. Chtěla zažít tradiční Vánoce se skutečným živým stromečkem, ozdobeným pravými svíčkami,“ vzpomíná Petra. No a co by milující matka neudělala pro šťastný výraz i dospělého dítěte? Sehnala živý stromeček, nakoupila svíčky, naběhla do bazaru, kde objevila starožitné úchytky na vzpomínané svíčky a rustikální Vánoce mohly začít. Dárečky pod stromečkem měly úspěch a když dcera po příjemném rodinném posezení odcházela do svého bytu, mezi řečí podotkla, že zadní větvičky rustikálního stromečku jsou v jemných plamenech. „Popravdě, ješte to ani nestihla dopovídat a strom vzplál jako fakle. Hořel dobře, vždyť jsme ho měli uvnitř dlouho a dobře proschnul. Osvětloval celý obývací pokoj. Měli jsme na něm i elektrické osvětlení, to shořelo také, což zapříčinilo okamžitý výpadek elektřiny,“ směje se filmová Saxana.Jako první se o uhašení pokoušel Petřin manžel Jirka, ale  stromeček na něj nešťastně spadnul a spálil mu tvář a vlasy. Hašení tedy zůstalo na Petře. „Z předsíně jsem vzala kabát, duchapřítomně jsem si ješte zvážila, na kterém mi až tak nezáleží a můžu ho zničit a oheň jsem doslova umlátila.“ Následujících šest hodin po hašení strávili manželé na oddělení popálenin. „Lékaři mě přesvědčovali, že mi neumře, ale druhý den, když jsem se na něj podívala,  jsem měla pochybnosti. Hlavu měl jako balón. No, díky Bohu, dnes je už opět fešák.“ Petra stromeček sice uhasila, ale ve zmatku, který nastal, nestihla pochytat vyplašeného psa a kočku a v té  tmě utekli. „Když jsme se vrátili z pohotovosti, psa jsem našla o několik ulic dál od našeho domu v značném šoku. Kočka se vrátila sama, ale pár dní jí to trvalo,“ uzavíra se smíchem dnes už veselý příběh Petra Černocká.
 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář