Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká - K moři jedeme, až sklidíme zeleninu

14. 8. 2008
   I kdyby se zpěvačka Petra Černocká postavila na hlavu a obrátila na ruby, stejně bude pro většinu lidí filmovou čarodějnicí Saxanou. Mimochodem, víte, že to byla její první role na stříbrném plátně? A přestože na dovolenou létá po celém světě, nejraději si ji představuje na lehátku.

Petro, už víte, kde strávíte letošní dovolenou? Bude to dovolená pod palmami?
Já bych byla pro palmy všema deseti. Ale jak letos pozoruji svého muže, ten bude spíš pro chalupu. Má tam totiž nový skleník! Jednou týdně tam jezdí zalévat zeleninu a když je velké sucho, telefonuje tamní sousedce, aby to – proboha – nenechala zajít. Dřív než na podzim asi k moři nepojedeme.

Máte své oblíbené místo, kam pravidelně jezdíte?
Dvakrát jsme byli v Thajsku, kde to nemá chybu. Jenže mě odrazuje nekonečná cesta letadlem. Proto jsme se loni zase pokorně vrátili k Řecku. Navíc je naší mentalitě poněkud bližší.

Jak si představujete ideální dovolenou?
Jednoduše: na lehátku na pláži a s knihou. Na výlety po památkách mě ve vedru moc neužije. Brala bych i bazén v pěkném letovisku, ale tam většinou řádí nějaký šílený animátor.

Jak se vám scénář ideální dovolené daří naplňovat?
Daří. Vlastně to ani nezáleží na faktických podmínkách. Už jsme bydleli ve Španělsku na staveništi, v Thajsku v chatrči bez klimatizace nebo na Malorce první noc nikde, protože na nás nevybyl pokoj. Záleží na postoji, který k situaci zaujmete. Já si dovolenou nenechám počátečními obtížemi zkazit. Jsou ale turisté, kteří si celý pobyt probrblají a prostěžují, což nechápu.

S kýmž na dovolenou nejraději vyrážíte?
Jezdím s manželem, dcera je už velká. Naštěstí! Jednou nám ve své hluboké pubertě pokazila dovolenou na Zakyntosu. Puberťákům se s rodiči nelíbí téměř nic a už u snídaně mají „dlouhý obličej“. Tež bych s ní ale na pár dní jela moc ráda, už je to skvělá parťačka.

Z dovolené si většinou pamatujeme nejkrásnější a pak ty nejotřesnější zážitky, které však postupem času ztrácí svou hrůznou patinu a získávají nádech ohromného dobrodružství. Máte ve svém cestovatelském deníčku podobné zážitky? Nejkrásnější byla dovolená na Kosametu v Thajsku. Je to mrňavý ostrůvek, a protože jsme tam jeli sami, nechyběla ani trocha dobrodružství. Dovezli nás tam loďkou, která vypadala, že už hodně přesluhuje. Moc nás proto ani nepřekvapilo, že výsadek byl rovnou po kolena do vody. Ovšem ty úžasné večery tam – bez diskoték, v absolutním tichu a s hvězdičkami nad hlavou! Průšvihem zaváněla již zmíněná Malorca. Když přiletíte v noci a v žádném hotelu se k vám neznají, průvodce už cestou vystoupí z autobusu, co si máte povídat s Malorčanem v recepci? K ránu nás dali do suterénu, kde už bylo plno – tedy švábů. Naštěstí lidi nežrali. Druhý den jsme se už chytili. A počasí bylo celý týden výstavní. Faktem však je, že od té doby to už „na poslední chvíli“ nezkouším.
 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář