Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká - Den Magistra Edwarda Kelleyho

24. 6. 2009

Den Magistra Edwarda Kelleyho

Hrad Hněvín - v Mostě 20.6.2009

Počasí veselici přálo. Hýčkaný alchymista se stal navíc turistickým maskotem Mostu. Jeho příznivce pobavila „Saxana“ Petra Černocká. Za doprovodu kytaristy a svého manžela Jiřího Pracného zazpívala své nestárnoucí hity, včetně písničky z kultovního filmu Dívka na koštěti. Bylo radost sledovat, jak si spolu s ní pobrukují rodiče i prarodiče dětí, kterým především bylo její vystoupení určeno. Nutno zdůraznit, že Petra to s nimi umí a aniž by se holčičkám a klukům jakkoli podbízela, okamžitě s nimi dokázala navázat kontakt.

Obrazek



Něco o Saxaně

Samozřejmě nás zajímalo, jak daleko je natáčení druhého dílu Dívky na koštěti. „Moje postsynchrony ještě hotovy nejsou, nicméně tvůrci už slíbili, že film bude hotový letos před Vánocemi. Dokonce jsem už namluvila i několik spotů,“ potvrdila zpěvačka a herečka, jejíž podoba se od začátku 70. let, kdy byl film uveden do kin, příliš nezměnila. Rozhodně však odmítá romantickou představu, že by snad celý život čekala, až natočí druhý díl Saxany.
„Tohle už je úplně jiný film, napůl animovaný a já jsem tam jako služebník toho příběhu. Hraji matku školačky, která se shodou okolností dostane do podzemní říše, kde její maminka kdysi coby čarodějnice chodila do školy,“ prozradila Petra Černocká. Povídaly jsme si také o její skutečné dceři Báře, která jde v matčiných šlépějích a působí ve vokální skupině Yellow Sisters. „Holky si to samy skládají, zpívají bez kapely, úžasně, čistě. To, co dělají, je zajímavé, ale značně nekomerční. Takže když jde do tuhého, maminka stále musí něco zadotovat, protože sice dělá blbou pop music, ale dostane víc peněz,“ přiznala s úsměvem.

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář