Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejkrásnější babička českého šoubyznysu: Pohádková Saxana (67) se pochlubila vnučkou i novou písničkou

22. 6. 2017
 
Petra Černocká s manželem jJřím Pracným a vnučkou Olivií Coco

Petra Černocká s manželem jJřím Pracným a vnučkou Olivií Coco

Foto: Olga Hrušková

Zdroj: Super.cz

6. června 2017 10:53

Elán a chuť do práce jí nechybí! Řeč je o nestárnoucí herečce, zpěvačce a pohádkové Saxaně Petře Černocké (67), které by její životní sílu mohl kdekdo závidět. Kromě toho, že je stále profesně aktivní, je také babičkou na plný úvazek.

Nyní oboje spojila a pro internetovou televizi Stream.cz nazpívala píseň Spinkej, Aničko, spinkej pocházející původně z alba Usínačky, jež vydala společně s dcerou Bárou Vaculíkovou.

Její první kroky z nahrávacího studia ale vedly opět za šestiletou vnučkou Coco, kterou podporuje ve všech směrech a tráví s ní každou volnou chvíli. Cestování patří k Petřiným velkým koníčkům.

„Po Česku se přes rok najezdím docela dost a mám to ráda. Když máme vystoupení v nějakém malebném městě, vyrazíme s manželem dřív a trochu si to tam projdeme. Moře ale jednou do roka musí být! Teď zkraje léta odlétáme na týden do Egypta. Objevila jsem tam místo s krásnýma rybkama, které plují všude kolem, a jsou tam i úchvatné korály a obří želvy,“ svěřila se zpěvačka se svými prázdninovými plány, ve kterých ale z praktických důvodů s manželem nepočítá.

Ten zůstane doma a bude pečovat o domácí mazlíčky. Do teplých krajů vyrazí s vnučkou a dcerou. Před samotným odjezdem ji ale čeká ještě spousta pracovních aktivit. Patří k nim i zmíněná spolupráce s internetovou televizí Stream.cz, pro kterou natočila jednu ze svých nejoblíbenějších písní.

„Aničku jsem si napsala sama. Myslím, že nejlépe mi jdou písničky, k nimž mám citovou vazbu, a to ty, které mi vznikají pod rukama, jsou. Takže to byla jasná volba,“ popisuje Petra Černocká s tím, že tvůrčí krizí obvykle netrpí.

„My jsme taková zpěvná rodina. Dcera a teď i vnučka si zpívají vlastě kdekoliv. Na procházce v lese, nebo v jakémkoli podchodu, kde to pěkně zní. Známe různé ukolébavky, z těch nejznámějších určitě všechny. Před spaním si ale čteme pohádky. Vnučka Coco nejvíc oceňuje ty, které si vymýšlím. Ona zadá téma, tedy že tam má být princezna, víla, kůň a samozřejmě princ a já pak vymýšlím příběh,“ říká zpěvačka a hrdá babička, kterou před začátkem prázdnin čeká řada živých vystoupení.

„Závěr školního roku je vždycky ve znamení série koncertů věnovaných nejmenším. Hrajeme pro ně i během roku, na nedostatek příležitostí si nemůžu stěžovat, ale se začátkem léta je nabídek nejvíc. A mě zpívat pořád baví pro všechny bez rozdílu věku,“ uzavřela sympatická brunetka. 


Fotogalerie

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář