Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikrorozhovor s Petrou Černockou - Voříškiáda 10.4.2010

12. 4. 2010

Je to pro vás první zkušenost s rolí porotkyně v takovéto soutěži?
Kdepak. Už jsme jednou s manželem v podobné soutěži zasedli. Když nám volali organizátoři, abychom přijeli do Hradce na Voříškiádu, bylo jasno. Stačilo vyslovit, že se jedná o pejsky, a nebylo co řešit. To je mnohem lepší než missky. Je se na co koukat.

Vořískiáda je klání psů bez průkazu původu. V čem je podle vás jiné než ty klasické „papírové“ soutěže?
Myslím si, že je to mnohem lepší především proto, že tihle psi mají celou škálu své krásy. Někteří jsou tak oškliví až jsou vlastně strašně krásní. Kdežto když se rasa hodnotí podle toho, kolik má v kohoutku a podobně, tak to už vůbec není ono. Navíc mám pocit, že voříšci mají i mentalitu mnohem zajímavější.

Čím konkrétně jsou pro vás voříšci zajímavější?
Hlavně vizuálně. Já jsem si už pořídila třetího jezevčíka, ale už jsem pochopila, že nejúžasnější psy mají bezdomovci. To jsou inteligentní, hodní a vděční psi. Těm chlapům je fakt závidím a ani nevím, kde je shánějí. To je záhada.

Stačila jste si už před začátkem klání některého z psů zamilovat?
No, to víte že jo. Ono z té skupiny dvaceti třiceti voříšků se vždycky vyloupne jeden či dva pozoruhodní jedinci. Mně vždycky učaruje jejich pohled a pak už je všechno jasné. Člověk musí hodnotit podle intuice a svého srdce.

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář