Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cukroví dostávám na koncertech od hodných lidí, říká Petra Černocká

24. 12. 2009

Zpěvačka Petra ČernockáKiss si letošní Vánoce užije doma v klidu se svou rodinou. Svátky už kdysi zkoušela prožít i v teplých krajinách, ale nebylo to prý ono.

"Dorazí k nám domů i dcera s přítelem, tak se těším. Zvyky moc nedodržujeme, pro mě je podstatné, že máme uklizeno, pod stromečkem je pár dárků, k večeři pak kapr a bramborový salát. Vždycky se ale musím podívat na večerní novou pohádku v České televizi," přiznala Černocká, která si podle svých slov o Vánocích potrpí i na trochu kýčovitou výzdobu. "Před domem máme třeba úžasně nazdobený strom," dodala.

Cukroví sice zpěvačka péct umí, především se jí daří vanilkové rohlíčky, ale přesto nepeče. "Je to tím, že teď před vánočními svátky hodně hrajeme a lidé mi dávají cukroví z různých koutů republiky. A mám taky jednu skvělou sousedku, ta na mě s krabičkou cukroví nikdy nezapomene," pochlubila se Petra Černocká.

Pod vánočním stromkem by prý potřebovala najít veliký kyblík optimismu a dobré nálady, kterých je stále více potřeba.

Poslední den letošního roku zpěvačka nijak neřeší. "Na Silvestra navštívíme pár známých, koukneme se na televizi, dáme si něco dobrého k jídlu. Mě ten den jinak docela štve, taky kvůli mým zvířatům. Když jsou ohňostroje a tak, moc se bojí," řekla Černocká.

Zpěvačka a herečka Petra Černocká se narodila v listopadu 1949 v Praze. Vystudovala operní zpěv a hru na klavír na konzervatoři, po škole začínala zpívat se skupinou Pastýři Petra Hanniga. V paměti diváků utkvěla jako čarodějnice Saxana ve filmu Dívka na koštěti. Mezi její největší hity patřily písničky Saxana, Koukej se mnou si píseň broukej, Mississippi, Vrať mi zpět můj smích nebo Náklaďák. Jako zpěvačka působila Černocká dlouhou řadu let se skupinou Kardinálové Zdeňka Merty. Po listopadu 1989 vydala čtyři CD, z nichž první s názvem Náklaďák stylově navazovalo na její kdysi populární countryový hit. V současné době vystupuje v komorních recitálech se svým manželem, kytaristou Jiřím Pracným.

 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář