Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saxana - Pokračování kultovní komedie Dívka na koštěti se už natáčí

19. 11. 2007

Saxana, bývalá žákyně čarodějnické školy, žije v zajímavém světě lidí už několik let. Šťastně se provdala za svou první lásku Honzu Bláhu, který úspěšně vystudoval, získal doktorát a stal se zvěrolékařem.

S Honzou a jejich dcerou, malou Saxankou, teď žije maminka Saxana ve velké rodinné vile, kterou získali jako dědictví po prarodičích. Poslední vůle babičky Antónie způsobí, že s nimi ve vile bydlí i strýc Evžen Bláha, soudce krajského soudu a jeho bláznivá sestra, teta Irma, spisovatelka dětských knížek. Evžen a spisovatelka Irma o minulosti Saxany vůbec nic netuší. Vážený soudce by asi omdlel, kdyby sa dozvěděl, že zdílí vilu s bývalou čarodějnicí.


Neopatrnost Saxany, protože si ve sklepě domu tajně schovala vzpomínky na mládí, ale zaviní, že se provalí nejen Saxanin pravý původ, ale stane se i něco horšího. Ukrytou truhlici náhodou objeví její dcera a pomocí kouzelné obrázkové knižky, kterou si Saxana v dětství zamilovala, se dostane do pohádkové školy čarodějnic. Tam práve probíhá veletrh strašidel, který se snaží ovládnout komiksový podvodník Crackman. Ten se dostal do pohádkové říše vlastně omylem, tedy díky tetě Irmě. Je to zloduch z největších. Crackman by rád zlikvidoval nejen říši pohádek a její dobromyslné obyvatele, ale hlavně malou Saxanku, která se proti němu odvážila, jako jedna z mála, postavit.


Začíná neobyčejné dobrodružství malé Saxanky a jejích přátel v pohádkovém podzemí. Ale též tety Irmy, která omylem cestou na veletrh pohádek vypadla z vlaku, a které z této těžké situace pomohl trpaslík Řehoř. Ze světa lidí jim ze všech sil, i když ne vždy právě fundovaně, pomáhá maminka Saxana, pomocí čarodějnické obrázkové knižky a její propojení s pohádkovou říší.


Nová česká komedie Saxana volně navazuje na známý film Dívka na koštěti. Scénárista Miloš Macourek a režisér Václav Vorlíček tehdy uvedli na plátna kin nezapomenutelnou postavu neposlušné čarodějnice Saxany, která sa dostala do světa lidí a už tu zůstala. Mimořádně vydařená komedie dosáhla doslova kultovní slávy.


Záměrem filmu je plynule kombinovat hrané scény a skutečné herce s animovanými postavami a prostředím. Pokračování filmu Dívka na koštěti se v těchto dnech natáčí v Praze a premiéra je plánovaná na začátekk roku 2009.
Kromě celovečerního filmu se diváci mohou těšit na komixovou knihu, počítačovou hru a krátké dětské večerníčkové filmy.



Režie: Václav Vorlíček
Scénář: Vlastimil Mistrík, Václav Vorlíček
Rozpočet: 49 miliónů českých korun

Obrazek



 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář